Info Panel
Je bent hier:   Home  /  De Canon van Lunetten  /  Interview met de eerste leerling

Interview met de eerste leerling

Mariel Booij, is in 1979 in Lunetten komen wonen. Ze is één van de eerste leerlingen van basisschool De Spits. En woont nu in België:

“ Ik zat op de lagere school van de De Spits vanaf de 1e klas, dat was dacht ik in 1979. Ik vond het een hele gezellige school. Klas 1,2 en 3 zaten bij juf Francis. Klas 4 en 5 bij meester Lex. Lex speelde gitaar, en leerde ons naar klassieke muziek luisteren. Ton en Mineke waren dacht ik toen de juf en meester van klas 5 / 6. Ton was de directeur, dus dat was best spannend toen!  
Elke twee weken hadden we weekafsluiting in de MixMax. Dan werd er door de meisjes meestal geplaybackt op de Dolly Dots. Na school speelden we vaak The A-Team na op de bouwplaatsen in de wijk, midden tussen het glaswol en dergelijke. En een jeuk dat we dan ’s avonds hadden…
Ook kan ik me de Bijbelverhalen nog herinneren die toen in de hal aan meerdere klassen samen werden verteld. De kerst was heel speciaal,dan werden alle tafels gedekt met kerstkleden en eigengemaakte kerststukjes. En dan  kregen we een kerstontbijt met krentenbollen en chocomelk. 
Doordat de Baanbreker er naast zat, protestant of iets dergelijks, was er wel eens ruzie. Dan stonden ze in de pauzes, of na schooltijd elkaar uit te dagen. Vaak werden dat soort ruzies door de leraren in de kiem gesmoord.
De kinderen van mijn broer zitten nu op De Spits, en ik hoorde dat er nu zo’n 500 leerlingen op zitten. Kan me echt niet voorstellen ha ha.

Er komen steeds meer herinneringen terug…leuk!”.

leerling-van-het-eerste-uur

 

 Lees hier het interview met de eerste docent.